Å, som jeg savner vingspill

Som Liverpoolsupporter har det så langt vært en tøff høst, uten mange lyspunkt.
Mye kan sies om eiere, spillere og managere, men for meg er det spesielt én ting som har vært dypt savnet, ikke bare i høst, men i flere sesonger; vingspill.

Jeg lengter etter å se en Liverpoolspiller som fosser nedover mot dødlinja, drar av en mann eller to før han serverer et perfekt innlegg som selv oldemora mi kunne ha spasert i mål.
En ving som setter fart, skjærer inn og dundrer ballen i motsatt kryss.
En ving som kommer inn på bakre stolpe og møter innlegget med en stupheading.
En ving som John Barnes!

Pr i dag har Liverpool Jovanovich, Kuyt, Babel og Joe Cole som fungerende «vinger».
Jovanovich har vist ålreite tendenser til tider, men ryktene forteller at han savner Belgia og ikke vil akseptere å sitte på benken.
Kuyt er en arbeidsom fyr som en gang i tiden hadde voldsom målteft (før han kom til England). Han mangler riktignok fart og evne til å komme seg rundt og forbi ned mot linja. Herr Hodgson har forsøkt ham som makker til Torres et par ganger nå, og håper egentlig han fortsettet med et.
Babel har fart og trøkk i skuddet, men med mottak og touch som en middels tømmerstokk hjelper det ikke noe særlig (tipper han hadde blitt sykt god under Wenger).
Cole er en god spiller med mange kvaliteter, men dessverre ingen ving, han heller. Forøvrig et særs godt kjøp, etter min mening.
Kaptein Gerrard har vært prøvd som «breddeholder» og, noe som etter min mening er et hån mot en spiller som er blant de aller, aller beste i sentral midtbaneposisjon.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wyf8u8VoYwM]

Benayoun, som var en kreativ kraft (merker at jeg savner litt kreativitet og…) har gått fra kantspiller i Liverpool til benkesliter i Chelski.
Riera kom aldri til sin rett, ble sur og tverr og forsvant igjen.

– Vi spiller ikke med vinger, svarte manageren videre på posisjonen til Raul Meireles ute til høyre

Da jeg leste dette, ble jeg bare trist. Det er klart: når man ikke har vinger, er det ikke så lett å spille med vinger, heller. Jeg håper bare ikke at det er en langsiktig strategi…

I dag morges tok jeg meg en tur ut i det herlige Internettet for å finne tilbake til vingspillets tidsalder, og videoer av John Barnes i sine glansdager gjør meg varm om hjertet…tenk å ha en slik spiller på kanten. Å, som jeg savner vingspill!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RmAo0uiarvA]

I dag venter Blackpool. YNWA.