Ut på eventyr

På en hylle i kjelleren står det en liten eske. Den lukter fortsatt karakteristisk, uten at jeg helt klarer å sette fingeren (eller nesa) på hva det lukter. Jeg husker ikke nøyaktig hvor gammel jeg var da jeg fikk den, åtte eller ni, kanskje, men jeg husker godt at farfar kom med den etter en av sine reiser til Kina. Oppi esken var det mynter fra flere av hans andre reiser rundt i verden. Siden den gang har jeg lagt noen av mine egne mynter nedi, og det er nesten en hel verden der nede.

Ved siden av hylla med esken henger det en kniv. Slira er slitt. Pyntet med figurer og mønster. Skaftet sitter ikke helt godt heller. Kniven er fra Nepal, og jeg fikk den av min tante som tilbragte flere år i Asia, mest i Bangladesh.

Dette er bare to av tingene som har gjort meg nysgjerrig på verden, fascinert av alt som finnes der ute. De sier verden blir mindre og vi vet mer om den enn noen gang, men det er mye der ute jeg ikke har sett! Mye jeg ikke vet noe om, mange jeg ikke har møtt.

Nå har jeg fått muligheten til å gjøre litt med det! Snart reiser jeg ut på et eventyr, en reise der jeg ikke har anelse om hva som kommer til å møte meg. Vel, en liten anelse har jeg, men jeg har liten kontroll på det som skal skje.

I midten av januar (15.1) reiser jeg til Costa Rica (klikk her for mer om landet på Wikipedia) for å arbeide på et par skoler, San Gabriel (kart) og Jaco (kart). Det hele er i regi av X-Plore (www.x-plore.no), og selv om det er en smule skremmende er det aller mest spennende. Etter planen blir jeg borte et halvt års tid.

En del av spenningen er knyttet til å være borte fra familien. Et halvt år på nesten andre siden av jorda er litt annerledes enn en helg i Oslo…

Jeg håper å få blogget litt, selv om Internett ikke er like tilgjengelig som her hjemme, så følg med (på Twitter og Instagram og…) 🙂
Sekken er ikke fullstappa med elektronikk, men nok til at jeg bør klare å dele litt med folket hjemme.