Møte med første vertsfamilie

Jeg ble hentet på hostellet av Senor og Senora Saliz. Jeg skjønte med en gang at jeg skulle ha kunnet mer spansk, men det er vel og en av grunnene til at jeg er her.
Jeg var nok litt beklemt der jeg satt i baksetet…

Alice, som er min «house mother» har et fint, lite hus. Jeg antar at dette er rimelig høy standard, uten at jeg har sett så mye annet ennå. Rommet mitt er lite, men helt flott. Det er en seng, et lite klesskap og en liten kommode. Kommer til å ha det fint der 🙂

Alice har en sønn, Esteban (22) som bor her, mens datteren og to barnebarn bor i 2.etasje. i tillegg til meg selv, er det én frivillig til som bor her, Rebecca, fra USA. Hun arbeider sammen med en annen fra Norge.
Det bor 3 hunder her også, og de ser ut til å akseptere meg. Alle her i området, San Fransisco, har visstnok én eller flere hunder

Jeg glemte selvfølgelig håndkledet mitt på hostellet (da jeg hang det til tørk i bakgården, tenkte jeg: «dette husker du aldri å ta med deg»), men Alice tok meg med både til skolen (som er inne i San Jose sentrum) og til supermarkedet. Fikk ikke ordna sim-kort i dag, men Esteban, som snakker godt engelsk, skal hjelpe meg en annen dag.

Før jeg reiste fikk jeg beskjed om at spanskkurset ikke skulle begynne før 21., men heldigivs skal jeg begynne allerede i morgen. Godt både for å begynne å lære spansk, men og godt bare å komme i gang, og ha litt å gjøre. Det ryktes at det kun er skole fra 9 til 12, og det synes jeg er litt lite, men vi får se.

18.1
Akkurat en uke siden jeg reiste fra Årdal.
Var helt kjørt i går kveld, så la meg i 21-tida, og våkna rundt 6. Det er den første natten med ordentlig soving siden jeg reiste. Mye roligere her i San Fransisco enn inne i San Jose, der det var mye støy fra trafikken. Jeg hangla meg gjennom gårsdagen med noen få spanske ord, men det var lett å ty til engelsk da Esteban og Rebecca kom. Føler likevel at jeg har lært litt allerede, så har trua på at det skal bli bedre, men belager meg på mye knoting en stund. Heldigvis er familien her vant til å ha frivillige boende hos seg, og Alice fortalte meg at de fleste kunne veldig lite spansk da de kom.
Hun fortalte meg og litt om San Gabriel, som er mitt neste stopp om 4 uker. Det ligger litt oppe i fjellene, uten noe supermarket eller andre ting, men mye geiter! Jacó, som jeg skal til den siste perioden er helt motsatt, med mye turister, barer, prostitusjon og narkotika. Det kommer i hvert fall til å bli en opplevelse!

20130117-140618.jpg

20130118-070409.jpg

20130117-140605.jpg

1 kommentar


  1. flott å høre,per kr,at du er i siget,,glad for å kunne høre fra deg,,,lykke til m spansken,tenker på deg.

Comments are closed.