Forbannet være fotball!

Picture made by clix. Downloaded from http://www.sxc.huDet er ikke ofte jeg lar meg hisse opp av fotballkamper på tv, egentlig er det sjelden jeg hisser meg opp i det hele tatt, men sist lørdag ble jeg ordentlig forbanna (etter nok en dårlig forestilling som endte med nok et tap)!

Liverpool har hatt en særs dårlig sesongåpning, ja faktisk har det ikke vært mange gode omganger siden pre-season begynte i juli (ingen regel uten unntak: kampen mot erkerival Manchester United var god og endte med en deilig seier).

Etter hver kamp har jeg tenkt at «jaja, det løsner snart nå, formen er i anmarsj…», men det har ikke kommet noe som er i nærheten av en formtopp ennå.
Jeg har også hatt vanskelig for å legge skyld på manager Benitez. Han har tross alt fått til en del. Ikke bare på banen, men han har fått inn personligheter i klubben med lokal tilhørighet, og som er populære blant fansen, som Sammy Lee og Kenny «King Kenny» Dalglish.

Nå er jeg likevel villig til å rette en liten pekefinger mot Benitez, på to områder:

1. Taktikk.
Det kan diskuteres mye rundt formasjoner og laguttak, men jeg synes 1 spiss blir for lite og lett. Vel vitende om at vår spiss er Fernando Torres, en fabelaktig spiller, men han kan ikke vinne på egen hånd. Ikke med hjelp fra offensive midtbanespillere som Gerrard og Benayoun heller.

Jeg mener Torres trenger en spissmakker, en som kan «avlaste» ham i antall scoringer og arbeide sammen med ham helt på topp.
Jeg kunne ha forstått taktikken med én midtspiss dersom vi (ja, som nevnt i tidligere poster heter det «vi»!) hadde hatt gode vinger som kunne lukta på krittet høyt oppe i banen. Men det har vi ikke! Gi meg en spiss til. Og det kan godt være en «egenutviklet» unggutt, noe som bringer meg over i punkt 2:

2. Spillerstall.
Liverpool, som andre klubber, har begrensede midler til innkjøp av nye kvalitetsspillere. Og det er kvalitetsspillere vi snakker om, slike som Torres, som koster MYE. Har vi ikke penger til slike, så vær så snill, ikke bruk penger på stallfyll og middelmådigheter som Dossena, Kyrgiakos, Degen, Voronin og til dels Lucas og Aurelio og.

Det har blitt altfor mange slike kjøp.

Da mener vi må se på (dessverre) lag som Arsenal og MU, der unge spillere får sjansen regelmessig. Vi har mange spennende spillere i klubben, som Darby, Kelly, Ayala, San Jose (lånt ut, men returnerer muligens i januar) (forsvar), Plessis, Spearing, El Zhar, N’Gog, Németh (lånt ut), Pacheco, Amoo og Eccleston (midtbane/angrep).

Hvordan går det med moralen til disse når de aldri får sjansen? Selv ikke når 12(!) mann fra førstelagstroppen er ute med sykdom og skader?! Skal de bli Premier League-spillere i toppklasse om et par-tre år, må de snart få prøve å te seg som noen!
I siste kamp, mot Fulham, er jeg temmelig sikker på at disse spillerne kunne gjort det minst like godt som Degen og Kyrgiakos i forsvar, Voronin (venstre kant!) og Lucas på midten. I tillegg kunne Torres hatt god hjelp av en spissmakker på topp.

Om ikke annet, Benitez: kan du være så snill å få laget mitt til å vinne kamper igjen? Jeg trenger det. Jeg blir forbanna! På grunn av fotball!!

Hmm…dette fungerte jaggu som terapi 🙂

10 kommentarer


 1. Dei skal passa seg for å lukta for mykje på krittet. Fowler prøvde vel på detta under ein kamp og det vart da eit sværa rabalder i etterkant 🙂


  1. Hehe, venta på den! Til de som ikke skjønte det, så tenkte jeg altså på å «lukte» på krittet, som gode, gamle John Barnes 🙂
   Men det vet jeg at du skjønte, Eirik 🙂


 2. Konverter til Manchester United og oppnå 2 ting: mindre frustrasjon og eit langt og lukkeleg ekteskap 😉


  1. Men det er jo så deilig å slå United… 🙂 Lever leenge på det…


 3. Den dagen Per konverterer til United er den dagen helvettet e bånnfråse!


  1. Å nei, det er nok ikke så enkelt 🙂


 4. Eg ska kunna leva lenge med å tapa for liferpul so lainge pokaladn bur på Old Trafford (men hadde sjålsakt levd enno lengre om me hadde vånne dessa f¤#¤%&%¤ kampadn)


  1. Pok…hæ? Nei, de har jeg ikke sett…


 5. Per konvertera te United den dagen eg seie han ska gjera det. Sånn e re med den saken. Men de kjenne vel alle te det vidunderlege fenomenet «makeup-sex»…?


  1. Akkurat, kan jo ikke ha makeup-sex hvis vi ikke har noe å gjøre opp for…er vi enige, er det jo ikke noe å krangle om 🙂
   Jeg tror jeg konverterer til strenge, konservative religioner og blir ekstremist leeeeeeeenge før jeg konverterer til De Unevnelige.

Comments are closed.