En uke snart gått

21.1
Ny uke, nye muligheter.
Etter en rolig helg, med mye parkliv, begynte jeg på dag 2 av spanskkurset. Det er gøy å gå på skole igjen, men foreløpig går det veldig mye i «que» , «por que» og «si» fra min side 🙂
Costaricanerne er kanskje det hyggeligste og mest tålmodige folketslaget jeg har møtt, og enten jeg skal be om en kopp kaffe eller spørre om jeg går på rett buss, venter de tålmodig på at jeg skal få fram noen usammenhengende setninger på særs gebrokken spansk.
Et godt eksempel på deres høflighet, er når de er på bussen. De reiser seg ALLTID for eldre og kvinner med barn og det er helt vanlig å takke bussjåføren for turen!

I går tok vi (4 andre frivillige og jeg) turen til Estadio Nacional, Costa Ricas nasjonale idrettsarena, som ble gitt i gave til Costa Rica fra Kina! Der går det sentralamerikanske mesterskapet i fotball av stabelen om dagen. Alle kamper spilles på denne stadion, og billettene vi kjøpte for ca 65 kroner stykket dekket 3 kamper. Vi nøyde oss med to, El Salvador mot Panama (0-0) og hovedkampen for dagen, Costa Rica mot Nicaragua. Stadion var knapt halvfull, men publikum hadde fullt av vuvuzelalignende trompeter, og det var bra med liv da hjemmelaget spilte.
Litt ekstra artig for en nordmann var det å se den tidligere Fredrikstadspilleren Celso Borges, som også fastsatte sluttresultatet til 2-0 for Costa Rica.

I dag har jeg fått ordna meg med et lokalt kontantkort med costaricansk nummer, med god hjelp fra sønnen i huset her jeg bor, Esteban. Vi gikk til nabobyen Desamparadas, og der viste han meg også den flotte lokale kirken.

Etter å ha gjort meg litt mer kjent med folket og landet, driver jeg nå med å gjøre om litt på oppholdet her nede, med tanke på hvilke prosjekt jeg vil delta i. Mer om dette senere, men første stopp blir uansett San Gabriel.

20130122-144300.jpg

20130122-144310.jpg

1 kommentar


  1. Flott å høre du trives, brutter’n. Du får være guide hvis/når jeg kommer på besøk. Men: Jeg får andre tanker når jeg ikke ser at du kan ordet » cerveza «. Og i tillegg skriver du at du har begynt å gå i kirker i andre byer og greier. Hva skjer?

Comments are closed.