Deilig (u)rettferdighet

Tom Henning Øvrebø
Tom Henning Øvrebø
Fotball er moro. Spesielt når ting går den veien man ønsker.
I går spilte Chelsea mot Barcelona i semifinalen i www.uefa.com/competitions/ucl/index.html. Den endte 1-1, og Barcelona gikk til finalen på bortemålsregelen.

En stor takk rettes til den norske dommertrioen, Tom Henning Øvrebø med kompani, som unnlot å favorisere hjemmelaget…for å si det mildt.
Mine tanker går til Øvrebøs nærmeste. Etter kampen kunne det se ut som han var nær ved å bli tatt av dage av fotballens største porselenskrukke, Didier Drogba.

Drogba er spiss på Chelsea og har brukt denne sesongen (og tidligere sesonger) til å kaste seg ned i straffefeltet som om han var blitt skutt ned på kloss hold. Han er en god spiller, ingen tvil om det, men til å være så stor og sterk bør han klare å holde seg oppreist, selv når en,to eller til og med tre forsvarsspillere forsøker å få ham over ende.

I går, etter å ha ropt «ulv, ulv» hele sesongen, kom ingen ham til unnsetning når det kanskje kunne være snakk om rovdyr i nærheten. Til pass for ham! Og som kjent, i sosialdemokratiet Norge, straffer man kollektivet når én deltaker forsøker seg på juks. I dette tilfellet var straffen å ikke få straffe og muligheten til å få reise til finalen i Roma.

Spanjolene, på sin side, bør slutte å prute på prisen på norsk laks og heller sende penger til den norske dommerrekrutteringen. Fotballverden vil bli så mye, mye deiligere.

Og for å fjerne all eventuell tvil om mitt ståsted: Heia Barca! 🙂

9 kommentarer


  1. Deilig at norsk udugelighet faktisk er nyttig!

    Forøvrig er ikke Drogba lagd av porselen. Hva han er lagt av vet jeg ikke, men det repareres tydeligvis med isspray.


    1. Isspray eller sånn mirakelvann som de hadde i siste EM. Lurer på hvor de fikk tak i det? Vi har Norges beste vann i Årdal, men har ikke hørt om helbredende kraft…


  2. Korleis straffar ein kollektivt i Norge når ein deltakar (aktør) juksar, eller unndrar seg sine pliktar?


    1. Har du ikke opplevd denne praksisen? På skolen, i heimen, i idrettslaget, i militæret? Ingen får godteri, ingen får på klassetur, ingen får perm…? Mener selvfølgelig ikke hele Norge på en gang, men praksisen er viden kjent…trodde jeg 😉


  3. Ah sjølsagt! Eg trudde du meinte noko institusjonalisert, noko representativ! Jo, eg har møtt praksisen før jah, i forsvaret f.eks. – men de hakje noko med vårt sosialdemokrati og dens omdistribuerande strømninga.


  4. Hehe. Nei, det er jo litt morsomt at det er SÅ mange unntak som bekrefter regelen om demokrati her til lands 😉

Comments are closed.