Askefast? Om å sette ting i perspektiv…

Hørte at «askefast» nå nærmest er tatt opp som et offisielt norsk ord, og at det krangles om hvem som er opphavsmannen.

Vel, akkurat det er jeg ikke så opptatt av, men merker at jeg er litt nervøs selv, da jeg etter planen skal ut på tur i neste uke. Det vil være forholdsvis bittert å ikke få reise, men ingen katastrofe.
Tross alt.

Jeg kjenner mange som er rammet hardere, blant kjenner jeg én som måtte bli hjemme fra en etterlengtet og velfortjent frihelg i Praha. Det var etter en samtale med henne at jeg fikk tankene inn på sporet av at «det er bare en tur». Hennes gode venninne hadde akkurat vært på besøk.
Hun er alvorlig syk.

En liten kikk på Urix samme kveld kompletterte inntrykket mitt. Det skjer så mye forferdelig der ute i verden, som vi bryr oss altfor lite om! Da er det kanskje ikke så farlig likevel, om jeg må holde meg hjemme hos de som står meg nærmest…